Een vliegdag begint met een briefing om 9 uur 's ochtends. In de briefing bespreekt een instructeur het weer en wordt besloten met welke vliegtuigen gevlogen zal worden. Daarna worden deze vliegtuigen uit de hangar gehaald en uitgebreid geïnspecteerd. Vervolgens worden ze naar de startplaats gebracht en wordt ook de lier opgesteld.

Een instructeur maakt de eerste vlucht waardoor hij een beter inzicht heeft over de vliegcondities en zodat hij beter les kan geven. Hierna gaat iedereen op zijn eigen niveau verder. Beginnende vliegers gaan met een instructeur in een tweezitter omhoog. Solisten en zweefvliegbewijshouders vliegen vooral in de eenzitters.

Op een vliegdag maak je meestal 3 à 4 starts. Afhankelijk van de thermiek duurt een vlucht tussen de 7 en 45 minuten. Op een vliegdag dat zweefvliegen een echte teamsport is. Wanneer je niet aan het vliegen bent, help je met aanhaken van vliegtuigen, gelande vliegtuigen terugslepen, nieuwe kabels naar de startplaats brengen of de lier bedienen.  

We vliegen in principe tot zonsondergang, en sluiten daarna af met het wassen en terugzetten van het gebruikte materiaal. De echte afsluiting vindt meestal plaats met een biertje in ons clubhuis of de Zweef-inn, het café op het zweefvliegveld van Malden.

 

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.